Протести в подкрепа на правителството започват от днес в София (ВИДЕО)

Недоволство ще има и в деня на гласуването на вота на недоверие на кабинета "Петков"

Серия от протести стартира от днес. Демонстрации ще има всеки ден до гласуването на вота на недоверие към управляващите, което все още не е ясно дали ще се случи в сряда или в четвъртък. Всичко зависи от това колко време ще продължат дебатите, които започват във вторник. Гласуването може да се проведе 24 часа след края на дебата.

Под надслов „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от “Правосъдие за всеки” приканват “в дните до вота на недоверие да се чуе гласът на свободните граждани, така, както започна това в четвъртък след свалянето на председателя на НС Никола Минчев. “Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича “фашистка измет”, се казва в призива на “Правосъдие за всеки”.

Сборният пункт на демонстрацията е пред Президентството. Това ще бъде и моментът, в който протестиращите ще припомнят на президента Румен Радев, че той е бил подкрепен  от недоволните, когато мафията го атакува преди две години. 

Във вторник се организира протест пред Народното събрание от 18.30 часа. Той е в защита на правителството. В същия ден в парламента започват дебатите за вота на недоверие, поискан от ГЕРБ в началото на миналата седмица. 

В същото време лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов призова симпатизантите си  на протест в навечерието на вота на недоверие.

“Време е агонията на това правителство и този парламент да приключи. Във вторник от 17 ч. призовавам всички българи да излязат заедно с нас пред Народното събрание, за да заявим ясно, че България е на нас, българите, а не на чуждите агенти и националните предатели”, пише Костадинов.

Протести в подкрепа на “правителството на промяната” се предвиждат и в деня на гласуването на вота на недоверие.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here