fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:40

Протест срещу носенето на маски в София

Недоволните са подготвили декларация, която ще входират в Народното събрание, Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Протест срещу носенето на маски се проведе в София. Демонстрацията беше се проведе пред Министерството на здравеопазването.

Според Дани Пападимиртиу, която е един от организаторите на недоволството, няма смисъл от тези мерки и това било се доказало през изминалите години. Пападимиртиу обясни, че носенето на маска в горещите дни е доказано, че не помага срещу COVID-19, а само ограничава дишането ни.

Жената смята, че хората най-добре могат да преценят как да се пазят от вируса. Тя призова обществото ясно и категорично да заяви своята позиция по въпроса и да не се примирява с решения, които са и неработещи.

Тя обяви, че са подготвили декларация, която ще входират в Народното събрание, Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването. В нея те се обявяват срещу принудителното носене на маска.

Повод за протеста стана заповедта на Столичната регионална здравна инспекция, с която носенето на маски в градския транспорт стана задължително. От изпълнението на мярката да освободени децата до 6 годишна възраст.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here