fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:19

Протест под прозорците на КЕВР

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Привърженици и симпатизанти на ВМРО блокираха бул. „Дондуков“ пред КЕВР. Протестът е част от националното гражданско неподчинение, което те обявиха срещу високите цени на тока, парното, газа и храните.

Под прозорците на държавната комисия ехтяха патриотични песни и многократно беше поискана оставката на комисията, която по думите на организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов е “срамен орган, който защитава интересите на монополите, а не на хората.”

“Служебното правителство щяло да предприеме мерки спрямо високия ток, а къде бяха досега? Можеше да използват различни инструменти, докато ги имаше предишните два парламента. Вместо КЕВР да повишава цените, можеше българската държава да поеме разликата в цените, за да бъде подкрепен бизнесът”, изрази възмущението си Ангелов и допълни: „Сега всички ние, българите, ще плащаме цената на това управление! Проблемът на България са новите-стари политици, които ни оставиха в безвластие, не успяха да пренебрегнат егото си и да сформират правителство. Хора като Христо Иванов, който предложи Иван Иванов за шеф на КЕВР, трябва да си понесе отговорността от обслужването на мафиотската държавна комисия”, категоричен бе още организационният секретар на ВМРО.

На протеста дойде и председателят на групата в СОС „Патриоти за София“ и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера, който обърна внимание на спекулативното искане за повишаване и на цената на водата.

„Не може българите да страдат за грешните политически решения! Години наред КЕВР не направи нищо за подобряване на водоснабдяването в България, тя само повишаваше спекулативно цените на водата, припомни още Контрера и допълни, че Комисията прави проверки само на хартия, а не реално.

“Не виждам как българските граждани могат да поемат и този удар, защото цените са високи за тях. Ние, потребителите, „ядем“ накрая дървото. Високата цена на водата ще доведе и до увеличение на стоките от първа необходимост”, заяви още Контрера.

След като протестиращите бяха разделени от полицейски кордон от входа на КЕВР, те се отправиха към близката пешеходна пътека и така блокираха движението на бул. „Дондуков“.

Протестите в цялата страна продължават.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img