fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:24

Протест на надзиратели и съдебни охранители

Недоволството им е провокирано от ниското заплащане в сектора

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Надзиратели и съдебни охранители излизат на протест пред съдебната палата в Бургас, а като причина посочиха ниските възнаграждения. Те припомниха, че заплатите им не са увеличавани от април 2020 г.

“Тук сме заради неизпълнение на ангажименти от страна на г-жа Надежда Йорданова. Заплатите на служителите трябваше да бъдат увеличени с 300 лв. от 1 юни. Установихме, че увеличението ще бъде едва 125 лв. До края на седмицата ще има регионални протести. В събота ще излезем на национален митинг в София”, заяви в ефира на NOVA председателят на УС на Синдикат “Охрана” Петко Чалъков.

Служителите на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” протестират от години заради ниското заплащане, лошите условия на труд и символичните бонуси за дежурства, порцион и извънреден труд. В началото на годината бяха искали заедно с колегите си от Главна дирекция “Охрана” (служителите, които охраняват съдебните сгради) да получат и статут на полицейски служители, като станат съдебна полиция. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img