2.12.2022 | петък | 02:47

Променят маршрутите на няколко трамвайни линии от петък

Публикувано:

Сподели поста:

От петък, 10 декември, ще бъдат възстановени обичайните маршрути на трамваи с номера 6 и 7 в трасето от бул. „Македония“ до последните им спирки – съответно в кв. „Иван Вазов“ и кв. „Манастирски ливади – запад“, съобщиха от Столичната община.

Наред с това, поради извършване на ремонтни дейности по трамвайното трасе в част от кръстовището на бул. „Македония“ и бул. „Христо Ботев“, от утре до края на февруари ще бъде преустановено преминаването на трамваи с номера 4, 7, 8 и 10 по бул. „Христо Ботев“, като същите ще бъдат пренасочвани от бул. „Македония“ към бул. „Мария Луиза“.

Движението на трамвай N 1 е спряно до края ремонта.

Промените в движението на трамваите са свързани с реализацията на проекта за реконструкция и модернизация на трамвайното трасе от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Княжево“.

От утре ремонтните дейности ще обхванат изключително натоварения северен релсов възел от кръстовището на бул. „Македония“ и бул. „Христо Ботев“, което налага временното преустановяване на преминаването през него и пренасочването на трамваите към бул. „Мария Луиза“.

Преминаването на автомобили по бул. „Христо Ботев“ няма да бъде преустановено. В рамките на кръстовището с бул. „Македония“ то ще се осъществява двупосочно – в източното платно на бул. „Христо Ботев“.

Подробна информация за временните маршрути на трамваи с номера 1,4,5,6,7,8,10 може да бъде намерена на сайта на Центъра за градска мобилност – https://www.sofiatraffic.bg.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху