4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:57:34
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:57:34

Променяме мейл и телефонен с нова електронна услуга на НАП

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Електронните адреси за кореспонденция, на които НАП изпраща съобщения и документи до физическите и юридически лица, вече могат да се заявяват и коригират чрез използване на нова онлайн услуга “Управление на достъпи и на контактна информация”.

Притежателите на ПИК, издаден от агенцията, както и електронен подпис, могат да променят имейлите и телефоните за контакт с НАП за целите на изпълнението на данъчно-осигурителните изисквания. По този начин комуникацията между данъчната администрация и потребителите ще се улесни, намалявайки значително случаите на неактуална контактна информация. 

Електронният адрес за кореспонденция, съгласно чл. 28, ал. 2 от ДОПК за получаване на съобщения от НАП, е задължителен за лицата, регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност. По тази причина актуалният имейл адрес трябва да е само един, поясняват от приходната агенция.  

При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк на електронната поща, който изисква потвърждение преди промяната да влезе в сила.

Смяната на телефон за контакт се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер, уточняват от приходната агенция. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук