Опасно време в много части от България, очакват се проливни валежи на много места у нас. Предупреждения са издадени за 19 области в страната. В повечето райони валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки, както и локални наводнения и преливания на някои реки.

Под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон днес ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури, значителни валежи и локални градушки. Интензивни ще са явленията в Западна и Южна България, както и в Централния Предбалкан, където сумарните количества на валежите ще достигнат до 50-60 литра на кв. метър, а на места в Родопската област и Ихтиманска Средна гора – до 80-100 литра на кв. метър, предаде БНТ.

В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат между 15-25 литра на кв. метър, а най-слаби ще са валежите на места в североизточните райони и по Черноморието – до 10 литра на кв. метър. Ще духа умерен източен вятър. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София -около 19°. Валежите ще продължат и през нощта.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here