fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:52:32
петък | 20.05.2022 | 07:52:32
5.7 C
София

Прокуратурата се самосезира за отправени заплахи към Ицо Хазарта и Бойко Рашков

След събиране на необходимата информация, наблюдаващият прокурор ще прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Софийска районна прокуратура се самосезира, след като депутатът от „Продължаваме Промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков казаха в парламента, че са получавали заплахи.

Петров разкри, че е получил недвусмислено послание – че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното нещо, което има. Той добави, че това е била най-силната мотивация да стане част от “Продължаваме Промяната”.

Ицо Хазарта: Оставам в отбора на “Продължаваме Промяната” | NewsONE

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи, съобщават от прокуратурата.

След събиране на необходимата информация, наблюдаващият прокурор ще прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук