fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:00

Прокуратурата разследва неправомерни действия на МВР при склада с машините за вота

Обвинението възложи на ДАНС проверка след сигнал от "Сиела Норма"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Прокурор от Софийска градска прокуратура възложи на ДАНС да направи проверка на склада на “Карго Партнер”, в който се съхраняват машините за гласуване на предстоящите избори. По случая е поискана информация и от Централната избирателна комисия, съобщават от държавното обвинение.

Прокурори не са влизали в помещенията, но са връчили писма на представители жандармерията, която охранява машините, за предоставяне на информация, необходима за изясняване предмета на започналата проверка, която е по сигнал на фирмата-вносител на машините “Сиела Норма”.

В късните часове в петък от компанията са внесли сигнал в Софийска градска прокуратура, в който се съдържат твърдения за неправомерни действия от страна на МВР.

По тази причина дежурен прокурор незабавно е възложил на ДАНС проверка по Закона за съдебната власт, която трябва да приключи в срок от 48 часа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img