fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:04:51
събота | 28.05.2022 | 14:04:51
21.8 C
София

Прокуратурата призова Бойко Рашков за свидетел по делото за АМ „Хемус“

Основният мотив на разследващите е, че той може да разкрие подробна информация за движението на паричните потоци

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Прокуратурата призова вътрешният министър Бойко Рашков за свидетел по делото за АМ „Хемус“. Това стана ясно по време на брифинг на Прокуратурата. Основният мотив на разследващите е, че той може да разкрие подробна информация пред прокурори и следователи за движението на паричните потоци за изграждането на магистрала „Хемус“.

Преди дни Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно единствения обвиняем в разследването за „Хемус” – Борислав Колев. Той е обвинен за пране на пари от магистрала „Хемус”.

Миналата седмица единственият обвиняем по аферата – Борислав Колев, поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев. Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук