5.12.2022 | понеделник | 03:57

Прокуратура в Костинброд ръководи разследване за противозаконно превозване на мигранти през територията на страната

Публикувано:

Сподели поста:

Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение – Сливница, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК.

Около 08,45 ч. на 23.11.2022 г. на автомагистрала „Европа“ е бил локализиран лек автомобил, м. „Шкода“, с полски регистрационен номер. С цел избягване на пътнотранспортно произшествие служителите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман са създали организация, в резултат на която са принудили водача на превозното средство да напусне автомагистралата. След слизането под моста автомобилът се е озовал в път без изход. Водачът – полски гражданин, се опитал да избяга, но е бил задържан от органите на реда.

Граничните полицаи са задържали пътуваща в автомобила гражданка на Полша и 10 лица, отговарящи на профила „нелегални мигранти“, возещи се на задната седалка и в багажника на същото превозно средство.

Образуваното досъдебно производство е за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона с цел имотна облага.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
предимно облачно
3.5 ° C
4 °
2.8 °
95 %
4.1kmh
75 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
8 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...