fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:17:23
четвъртък | 26.05.2022 | 18:17:23
26.8 C
София

Проф. Сербезова: И трите страни са против сливането им в болница “Лозенец”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова заяви, че трите страни, които предшественикът й е искал да слее в болница „Лозенец“ са против това.

“Окончателното решение за болница “Лозенец” ще бъде взето след изясняване на всички факти. Те потвърждават правилността на решението ми да спра процедурите временно”, каза тя в Народното събрание.

Министърът обясни, че има 4 протокола, подписани по този казус.

“В рамките на първите 2 дни проведох срещи с всички заинтересовани страни, включително с ректора на СУ и ръководството на болница “Лозенец”. Уверявам ви, че решението във връзка с посоченото преобразуване ще бъде направено с оглед нуждата от публичност. За мен са важни установяването на нормална учебна дейност в СУ, така и намирането на дългосрочно решение на проблема”, коментира проф. Сербезова.

В отговор на журналистически въпрос, тя каза че от Педиатрията ще представят проект и тя може да се превърне в Национална детска многопрофилна болница. Не изключи и възможността старото скеле, намиращо се в комплекса на “Александровска болница”, също да се превърне в детска болница.  

Министърът обяви още, че на 20 декември пристигат ваксините за децата над 5 годишна възраст.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук