fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:33

Проф. Румен Гечев: Проблемите в това правителство дойдоха след неразумното изгонване на руските дипломати

БСП не позволи да има сътресения в икономиката, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Проблемите на това правителство дойдоха след неразумното изгонване на голямото количество руски дипломати и технически персонал. Това заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

“Проблемите в това правителство дойдоха не от икономическата политика, където постигнахме много добър синхрон в подготовката на бюджетите, да удържим българската икономика в тези тежки времена и даже да постигнем резултати, които в най-лошия случай, компенсират инфлацията до момента, за да не позволим сътресения в жизнения стандарт на хората”, заяви той.

Гечев заяви, че Европейската комисия категорично  е подчертала, че в санкциите срещу Русия не се включват газовите доставки.

“Няма как от БСП да мълчим, когато само 3-4 страни от 27 на ЕС към момента не са се съгласили да плащат в рубли, а всички останали са успели да уредят газовите си доставки”, коментира депутатът.

По отношение на критиката на президента Румен Радев към БСП за енергийната криза и позицията за Северна Македония, Гечев каза, че не е съгласен с твърдението му и припомни, че енергийният и външният министър са от “Има такъв народ”. В същото време даде висока оценка на работата на министрите от тяхната партия.

Той допълни още, че БСП винаги е била коректна към президентската институция и очакват същото и от другата страна. Гечев заяви, че от партията ще направят всичко възможно да се създаде мнозинство след изборите.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here