fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 06:32

Проф. Николай Радулов: Имаме нужда от реформи на службите, “надолу всичко е изгнило”

"Службите не са реформирани. Очевидно трябват промени", заяви в студиото на „Здравей, България” депутата от ИТН проф. Николай Радулов, член на Комисията по контрол над службите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Службите не са реформирани и са в състоянието, в което бяха подготвени през последните 12-13 години. Очевидно е, че трябват промени. Мисля, че премиерът е наясно с това. Преди седмици той самият каза, че „всичко е изгнило”. Не съм наясно доколко всичко е изгнило, но е факт, че службите не си вършат работата”, заяви проф. Николай Радулов, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по контрол над службите.

Проф. Радулов припомни, че американското разузнаване е имало информация за руското нахлуване в Украйна, докато българските служби са отричали такава възможност.

“Когато нашите служби казваха, че не се очаква война в Украйна, разузнаването на САЩ твърдеше, че конфликтът е неизбежен. Обяснявам си това с липса на капацитет. Това не е злонамерено или нарочно. Това е неумение, защото години наред са назначавани удобни хора, а не експерти”, допълни още депутатът от ИТН проф. Николай Радулов.

Проф. Радулов коментира отхвърлянето на Тодор Тагарев за министър на отбраната: “Беше подбран подходящ човек. На нас ни е необходим дипломат, а не човек, който пропагандира военни действия”.

Депутатът от ИТН засегна и темата за войната с Украйна, като изрази своето мнение за предстоящата среща в Турция. Както стана ясно, руският външен министър Сергей Лавров пристигна снощи в Анталия, където се очаква да преговаря с украинския си колега Дмитро Кулеба – първата дипломатическа среща на такова равнище от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

“На срещата в Турция ще бъдат уточнени някои позиции. От двете страни има жертви и никой не е щастлив от това. Ако НАТО вземе решение да затвори небето над Украйна – ако искат да се блокира всичко там, това би довело до военни действия между Русия и НАТО. Никой не иска война”. Според него се върви към двуполюсен модел”, завърши проф. Николай Радулов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img