fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:11:44
четвъртък | 26.05.2022 | 20:11:44
26.8 C
София

Проф. Мариела Модева търси възможност за увеличаване на туристопотока между България и Израел

Зам.-министърът проведе работна среща с министъра на туризма на Израел Йоел Развозов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева проведе работна среща с министъра на туризма на Израел Йоел Развозов. Двамата разговаряха в рамките на международното туристическо изложение IMTM 2022 в Тел Авив. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Проф. Модева подчерта, че България и Израел имат традиционно добри отношения в исторически план, което е добра основа за надграждане и увеличаване на туристопотока в двете страни. От своя страна министър Развозов сподели, че България е перспективен пазар и благодари за участието на страната ни в изложението. 

В рамките на срещата двамата обсъдиха възможността за сключване на споразумение между България и Израел за сътрудничество в областта на туризма, както и организирането на съвместен бизнес форум.  Зам.-министър Модева връчи и писмо-покана до министър Йоел Развозов за официално посещение в България през настоящата година от името на министър Проданов.

По време на работното посещение в Тел Авив, зам.-министър Модева проведе работни срещи с представители на бизнес средите в туристическия сектор, а водената от нея делегация проведе среща с посланика на България в Израел Н.Пр. Румяна Бъчварова и екипа ѝ. На срещата в посолството бяха дискутирани и бъдещи перспективи пред българския туризъм в Израел, като се начертаха конкретни стъпки и план за действие. Делегацията взе участие в организираната от Министерството на туризма на Израел конференция “Иновации и нови технологии в туризма”.

IMTM е най-старото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион на Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители, тъй като сред държавите в региона Израел е с най-много туристически пътувания годишно.

България участва в изложението с информационен щанд от 49 кв.м., като Министерството на туризма организира представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна почивка, възможности за балнеолечение, за провеждане на културно-познавателни турове, за пътувания с цел развлечения и др.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук