fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:54

Проф. Кантарджиев: Трябва да осигурим безпроблемно начало на учебната година

Новият вариант на Омикрон - BA.5, е с намалена вирулентност, обясни професорът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Преди месец специалистите предупредихме, че трябва да се внимава с пътуванията, защото разпространението на новия вариант на Омикрон – BA.5 в Европа е последователно – в момента това става и в нашата страна. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев.

В последната седмица се наблюдава намален ръст на увеличаването на ковид случаите, като това отчасти се дължи на предприетите мерки, каза той. “В столицата сме доста въздържани, съобразявайки се с желанията на хората, но и с епидемичната ситуация. Първите мерки за градския транспорт дадоха до известна степен резултат за по-слабото нарастване на случаите, но бройките ще си нарастват”, заяви още той.

Новият вариант на Омикрон – BA.5, е с намалена вирулентност, обясни професорът. Той коментира и встъпването в длъжност на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Заетите интензивни легла в момента са малко, но в столицата се увеличават повикванията до Спешна помощ във връзка с ковид. Професорът обясни, че след преболедуване човек спира да заразява, чак когато антигенният му тест е отрицателен. “Всичко, което правим в Столична община и което се прави в РЗИ в цялата страна, е да осигурим безпроблемно начало на учебната година. Критикуващите трябва да знаят това”, коментира Тодор Кантарджиев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here