fbpx
More

  Проф. Герджиков: “Зелените” сертификати стават за друга държава, закъсняхме

  Кандидатът за президент смята, че правителството е трябвало се подготви за новата вирусна вълна още през лятото

  Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков обяви, че кризисната мярка с въвеждането на “зелен” сертификат е средство, което би свършило работа в друга държава, но не и в България. Подкрепеният от ГЕРБ кандидат смята, че при страни с ниско ниво на ваксиниране, тя е ограничаваща и неефективна.

  “Проблемът с локдауна и със “зеления” сертификат е, че не можем да ги въведем там, където има ваксинирани само 20%, защото тогава всички останали са наказани. И между тях са и лекари, които ни лекуват”, коментира той.

  Герджиков смята, че отминалите летни месеци са били период, в който държавата е могла да вземе мерки, които да възпрат негативните процеси в момента.

  “Нещата са много закъснели. През лятото имаше време да направим ваксинационна кампания, да подготвим щадящите тестове за децата. Не трябваше да се премахва оперативният щаб и да се уволняват директори на болници и лекари”, каза пред bTV той.

  Герджиков обясни, че ако бъде избран за президент, ще направи всичко възможно да спомогне за съставянето на стабилно правителство и функциониращ парламент .