4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:34:17
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:34:17

Проф. Герджиков: Татяна Дончева лъже и обижда мен и университета

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кандидатът за президент и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков обвини Татяна Дончева в груба лъжа и обиди. Това стана по време на гостуването й в предаването на “Денят с Герорги Любенов” по БНТ.
По време на предаването лидерът на “Движение 21” цитира реч на проф. Анастас Герджиков, за която се твърди, че е произнесена по време на връчване на титлата “доктор хонорис кауза” на СУ на Бойко Борисов.
“За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели”, заяви в ефира на БНТ Татяна Дончева.
Не след дълго, в предаването, на пряка телефонна линия, се включи професор Герджиков, който поиска извинение от Татяна Дончева. “Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини”, заяви кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ.
Татяна Дончева отговори, че е взела информацията от интернет. “Г-н Герджиков, аз намерих в интернет това снощи, ако наистина това е така, аз ще го проверя и ще ви се извиня”, заяви Татяна Дончева, която малко преди включването му в ефир заяви, че той е “ортодоксален гербаджия”.
“Аз виждам, че надписът е кой иска и може да управялва. Сигурен съм, че г-жа Дончева иска да управлява, но ако събира информацията си в интернет, явно не може”, коментира още професор Герджиков.
Ректорът на Софийския университет обяви, че ще даде повече информация, след като утре бъде учреден инициативният комитет, който издига кандидатурата му.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук