fbpx
More

  Проф. Герджиков: Резултатът ни щеше да е още по-добър, ако Радев се беше съгласил на дебат

  "Вярвам, че през тази седмица ще получим допълнителна подкрепа", обяви той

  Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков обяви, че балотажът с Румен Радев е била една от целите, които са били поставени в битката за Дондуков 2. Според него, изборният резултат е щял да бъде още по-добър, ако настоящият държавен глава се е явил на дебат с него през последните седмици – нещо, което Герджиков призова да се случи идната седмица.

  “Повтаряше, се че Радев ще спечели с над 53%. Нищо такова не се случи. Постигнахме най-важната си цел – да има балотаж. Беше очевидно, че ние сме конкурентите. Не по технически причини. Положихме големи усилия с кампания, която определям като успешна”, заяви проф. Герджиков.

  Той смята, че обявената разлика между него и Радев ще се стопи през следващата седмица, защото кандидатите с по-ниски резултати ще пренасочат подкрепата си към него.

  “Видяхме проучвания, според които нашият резултат ще се увеличи”, каза той.

  Герджиков подчерта, че очаква подкрепа от всички български граждани, без значение от политическите им пристрастия. Той отново се обърна към политическите партии още утре да започнат преговори за съставяне на стабилно правителство.

  “И 5 пъти да направим избори, няма да стане по-лесно. Призоваваме лидерите още утре да тръгнат в посока за съставяне на правителство. Това е важно, виждаме кризата, в която се намираме”, каза Герджиков.

  По думите на Герджиков, единствените победители от парламентарния вот, ще бъдат онези, които съумеят да съставят редовен кабинет.