fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:22

Проф. Герджиков: Ако отпадна на балотажа, ще гласувам за Лозан Панов

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ако отпадна на балотажа за президентските избори ще гласувам за Лозан Панов. Това обяви в предаването “Денят започва с Георги Любенов” кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.
Като причината за това той изтъкна , че Лозан Панов отстоява поне една от неговите тези: върховенството на правото.
“Необходимо е да намерим друг начин да говорим помежду си. Той не може да бъде начинът, в който само заклеймяваме противника отсреща, човекът отсреща изобщо не трябва да бъде противник и опопнент, той трябва да е партньорът, с който работим, дори едните да са управляващи, а другите опозиция”, допълни професорът.
Той каза, че не иска да бъде партиен симпатизант, а кандидат за президент. “Ако бъда подкрепен само от привържениците на ГЕРБ или на ДПС или на двете партии, нямам никакъв шанс да бъда избран”.
По думите му днес ние нямаме национален идеал. Откакто осъществихме мечтата си да влезем в ЕС и НАТО, ние нямаме нова истинска голяма цел.
“Трябва да имаме някаква визия за бъдещето – разбира се, евроатлантическата ориентация е безспорен приоритет, очевидно е, че трябва да има върховенство на закона, можем да се обединим около определени политики в образованието, здравеопазването, социалните политики, защо не направим това?”, попита проф. Герджиков.
Ректорът на СУ заяви, че е приел извинението на Татяна Дончева, която в ефира на предаването миналата седмица изнесе невярна информация за него. Той заяви, че тя е постъпила достойно и е поднесла извинението си още на същия ден.

Татяна Дончева се извини на ректора на СУ | NewsONE

Проф. Герджиков заяви, че не е привърженик на идеята за президентска република, която не е приложима за България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img