fbpx
More

  Проф. Асена Сербезова бе избрана за вицепрезидент на 75-та сесия на Световната здравна асамблея

  Темата на Асамблеята тази година е „Здраве за мир, мир за здраве“

  Проф. Асена Сербезова бе избрана за вицепрезидент от името на Европейския регион на 75-та сесия на Световната здравна асамблея. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

  Сесията се провежда в Женева. Темата на Асамблеята тази година е „Здраве за мир, мир за здраве“. По време на първото пленарно заседание беше определен Комитет по акредитацията и бе приет дневният ред на Асамблеята от Общия комитет, в който министър Сербезова участва в качеството си на зам.-председател.

  В рамките на Асамблеята министър Сербезова ще вземе участие в панелна дискусия, организирана от регионалните директори на регион Европа, Африка и Източно Средиземноморие на СЗО на тема: „Здраве за всички, независимо откъде идват“, посветена на здравето на бежанците и мигрантите.

  По време на посещението си в Женева проф. Сербезова ще има възможност да се срещне с българи, работещи в системата на ООН и други международни организации. Припомняме, че на всяка редовна сесия Асамблеята избира президент и петима вицепрезиденти – представители на 6-те региона на СЗО, които имат идентични правомощия и задължения като президента на асамблеята, когато го заместват.