4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:16:55
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:16:55

Проф. Анастас Герджиков остава ректор на СУ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си, след участието му в изборите като кандидат за президент, като ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Това реши Общото събрание, обявиха от Висшето училище.

В заседанието на върховния колективен орган на университета участваха 336 регистрирани участници.

Ректорът на Софийския университет запозна членовете му с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България. Той изрази готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Алма Матер.

Членовете на Общото събрание подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си.

Събранието прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук