fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:37

Проект спаси над 19 тона книги от унищожаване

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Близо 23 хиляди килограма стари книги бяха събрани в рамките на екологичния проект “Зелено знание”. От тях бяха дарени на около 99 читалища, училищни библиотеки и социални домове близо 20 хиляди килогама. Едва 3 хиляди килограма от тях са отишли за рециклиране, но те са били в неспасяемо състояние. Това заяви Диана Сивинова, ръководител на проекта, по време на заключителната пресконференция на инициативата.

“Постигнахме едни много добри резултати по проекта, които надминаха многократно заложените параметри. Спасихме едно голямо количество книги от това да бъдат изхвърлени и да замърсят природата. Изпълнихме си мисията за кръгова икономика”, посочи още тя.

Сивинова каза, че общото количество книги, събрано от 52 книжарници в цялата страна, които са играли ролята на пунктове за събиране на дарени книги, е 16 тона. Те ще отидат в Бачковския манастир. Тя каза още, че ще търсят финансиране на проекта, за да може да продължи и догодина.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here