fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 06:11

Продължават проверките на РЗИ и полицията за „Зелени сертификати“

Глобата за липса на изисквания документ е от 300 до 1000 лева при първо нарушение

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Продължават съвместните проверки на Регионалните здравни инспекции и полицията в цялата страна за използването на „Зелени сертификати“ на закрити места. Проверките на контролните и правоприлагащите органи продължават – проверяват се лицата в молове, заведения на закрито, дискотеки.

Снимка: NewsONE

Глобата за липса на  изисквания документ е от 300 до 1000 лева при първо провинение, а при следващо нарушение санкцията скача до 2000 лева. Глобите за юридическите лица са още по-сериозно, като може да се стигне дори и до затваряне на обектите.

Снимка: NewsONE

В същото време стана ясно, че заведенията отчитат близо 80% спад в оборота след въвеждането на мерките.

Заведенията с 80% спад в оборотите след въвеждането мерките | NewsONE

Мерките, обявени от здравните власти, предизвикаха сериозно недоволство и напрежение в секторите, които ще работят със сертификати, както за посетителите, така и за служителите.

Снимка: NewsONE

В обща позиция от фитнеси, ресторанти, молове, хотели и културни обекти настояха заповедта на здравния министър да бъде спешно пренаписана и в нея да се включват всички сектори от обществения и икономически живот на страната. В противен случай заповедта ще бъде бойкотирана и може да се стигне до ежедневни протести.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img