fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:05

Продължават измерванията на чистотата на въздуха след пожар на депо за строителни материали в Бургас

Завишение имаше единствено по показател бензен

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Измерванията за чистотата на въздуха продължават на територията на опожареното депо за строителни материали в Бургас.  Регионалната екоинспекция е на място и прави замервания.

Завишение имаше единствено по показател бензен. Той беше измерен в огнището. Във всичките останали измервани точки няма отчетени превишения на качеството на атмосферния въздух, заяви директора на РИОСВ-Бургас Зинка Стойкова.

Гасенето на пожара в депото в бургаския квартал “Меден рудник” продължава. База се намира в така наречената южна промишлена зона, в близост до основния път до Южното Черноморие. Складът се стопанисва от частна фирма.

“Колегите гасят 14 часа. Около полунощ пожарът беше овладян. Към момента има локални огнища, които трябва да бъдат изгасени надеждно. Надяваме се това да се случи до обед”, заяви Диян Стоянов, заместник-директор на пожарната в Бургас.

По неофициална информация са унищожени около 16 декара халета, унищожена е техника, компютри, пластмаса и хартиени отпадъци, събирани с цел да бъдат рециклирани.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img