“Продължаваме промяната”: Трифонов разпространява лъжи и неистини за РСМ

От ПП заявиха, че ИТН влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани

0
97

От “Продължаваме промяната” разпространиха позиция до медиите, в която заявиха, че изявлението на Слави Трифонов, разпространено в събота, е пълно с лъжи и неистини. 

В събота лидерът на ИТН в поредно телевизионно обръщение се възмути от търгуването на депутати от ИТН и обвини премиера Кирил Петков и “Продължаваме промяната” в провеждането на двойствена политика по отношение на Република Северна Македония. 

Снимка: Фейсбук/ИТН

„Продължаваме Промяната” разпространиха позиция до медиите, че остро осъждат „подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани”.

В съобщението се казва, че в своето видеообръщение г-н Трифонов е направил внушения и разпространил неистини относно важни обстоятелства по преговорния процес с Република Северна Македония, за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз под председателството на Франция.

Снимка: Официален сайт на МВнР

„Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича предложение на „Има такъв народ”, не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с Министерството на външните работи”, пишат от ПП. Също така министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие, добавят още от ПП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here