fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:40:08
събота | 28.05.2022 | 00:40:08
21.1 C
София

„Продължаваме Промяната“ предлага 50% от парите за строителните фирми да се платят веднага след санкция на парламента

Кирил Петков предлага останалите 50% от парите, дължими на фирмите, да минат през парламентарни комисии

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ние предлагаме над 600 млн. лв., което е около 50% от дължимите пари, да са се платят веднага на фирмите, но след санкция на парламента. Това посочи премиерът Кирил Петков пред журналисти на автомагистрала “Хемус” близо до с. Яна, където се срещна с представители на Сдружението на малки и средни превозвачи.

Петков допълни, че останалите 50% от парите, дължими на фирмите за ремонт и пътно поддържане, предлагат да минат през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Последното нещо, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно, коментира премиерът. 

Петков уточни, че предложението е изпратено до коалиционните им партньори от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП. Очаква се то да бъде обсъдено в парламента в четвъртък.

Вероника Цветкова от Сдружението на малки и средни превозвачи каза, че е тук днес, за да покаже на премиера в какво отчайващо състояние са българските пътища. “Освен, че си чупим камионите, са застрашени и човешки животи”, каза Цветкова.

Тя посочи, че положението е повече от трагично и спешно трябва да се вземат мерки за ремонт на Витиня, тъй като е един от най-компрометираните участъци на българските пътища. В изключително тежко състояние се намират пътят Русе – Бяла и пътят за Видин. Пътищата в северната част на България са трагични, подчерта Цветкова.

След като пристигна на магистрала “Хемус” до с. Яна, премиерът Петков се качи в камион, с който заедно с представители на Сдружението се отправи към участък от пътя при Витиня, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук