fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:46

“Продължаваме Промяната” отново ще подкрепят Асен Василев за премиер

Единственото условие, което вълнува целия български народ, е справяне с корупцията и реформите в съдебната власт, заяви Рибарски

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентарната група и Националният съвет на “Продължаваме Промяната” ще подкрепят Асен Василев за премиер. Това съобщи депутатът от партията Радослав Рибарски в отговор на въпрос на журналисти дали формацията е готова да изпълни искането на “БСП за България” за това, че ПП трябва да предложи кандидат за министър-председател. Социалистите получиха третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

“Към момента мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата ПГ да предложи премиер”, каза Рибарски.

Попитан за условията за реализиране на мандата, депутатът отговори, че единственото условие, което вълнува целия български народ, е справяне с корупцията и реформите в съдебната власт. Във връзка с предложението на ПП сегашният вътрешен министър в оставка да оглави Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Рибарски каза: „Считаме, че г-н Рашков е идеален за справяне с тази материя – антикорупция“. По думите му трябва да се види как протичат разговорите.

Според Рибарски по-голяма част от обществото очаква да има кабинет и Народното събрание да работи.

“БСП за България” и ПП проведоха разговори за съставянето на кабинет преди ден. Днес предстоят консултации между левицата и “Има такъв народ”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img