След специалното изявление на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“ разпространиха позиция до медиите, че остро осъждат „подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани“.

В съобщението се казва, че в своето видеообръщение г-н Трифонов е разпространил неверни неща относно важни обстоятелства по преговорния процес с Република Северна Македония, за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз под председателството на Франция.

„Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича предложение на „Има такъв народ“, не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с Министерството на външните работи”, пишат от ПП. Също така министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Република Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие, добавят те.

Комисията по външна политика към Народното събрание поиска от МВнР да предостави въпросния двустранен протокол публично, се напомня в съобщението. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете части на един пакет, над който от българска страна работи изцяло МВнР, допълват от Партията. Затова парламентарната комисия ще покани министъра на външните работи в следващите дни да представи на Комисията освен тези документи и анализа на МВнР по съответствието им с Рамковата позиция, и Декларацията на НС от 2019 г., както и позицията на Консултативния съвет за национална сигурност от януари тази година.

Предишна статияЕдна легенда на 80
Следваща статияФериботна връзка отново свързва Кипър и Гърция
Avatar photo
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.