fbpx
More

  “Продължаваме промяната” от Русе: Пеевски пази имунитет, искаме промяна за държавните служители

  Кирил Петков обясни, че сигналите, изпратени от тях до прокуратурата ,приличат на писма, пуснати в празни пощенски кутии

  Основателите на новата политическа формация Кирил Петков и Асен Василев коментираха актуални обществени теми от Русе, където се срещнаха с водача на листата им от дунавския град Николай Събев, съобщава offnews.bg. Бившият служебен икономически министър коментира издигането на бизнесмена Делян Пеевски от ДПС като водач на листите им в Благоевград и Велико Търново:

  “ДПС вече не пазят и лице. И “Магнитски”, и “Пандора”, и КТБ – всички говорим, всичко се знае. Реално показаха, че не им пука от нищо. Направиха го лесно за нас, за да имаме ясна черта защо не може да работим с тях. Абсурдно е! И защо го сложиха на две листи – за да запази един имунитет.”

  Петков определи настоящия главен прокурор Иван Гешев като човек, който може да командирова прокурор, където си поиска, и по този начин да повлияе на изхода на определени съдебни дела. “Бях министър три месеца. Папки хвърляме в прокуратурата и все едно, че ги даваме в празна пощенска кутия”, обясни той.

  По отношение на казуса с двойното гражданство, който в момента се проверява, Петков заяви:

  “Другата тема е за специализирания съд и прокуратура. Още Конституционният съд не се е произнесъл, те се задействаха, а за всички папки, които им дадохме – пълно бездействие.”

  Бившият министър бе попитан дали от “Продължаваме промяната” имат визия за бъдещето на държавните служители. “Мислим, дори в бюджета за догодина е заложена 10% намаление на щата. Всички осигуровки трябва да си ги поемат, а Законът за държавния служител трябва да бъде променен”, категоричен беше Асен Василев. Петков от своя страна обеща независимо от инфлационните процеси да няма пенсионер, който да остане под линията на бедност.