2.12.2022 | петък | 01:49

„Продължаваме промяната“: Кабинетът ще се запази, ако се запази мотото му „Нулева толерантност към корупцията“

Публикувано:

Сподели поста:

„В понеделник ще се явим за гласуване в парламента с целия ни нов състав, но коалицията ще се запази, ако се запази мотото „Нулева толерантност към корупцията“. Това заяви кандидатът за министър-председател от „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време на представянето на министерските постове в новото правителство. Той съобщи и първите най-важни приоритети на новото управление:

„Имаме анекс за първите действия, които ще предприемем. Те са запазване на цените на тока за битовите потребители и индустрията от 1 януари и справяне с COVID кризата. Всеки министър идва със своя екип“, обясни Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ допълни, че председателите на комисии в парламента няма да бъдат от квотата на съответстващите министерства. 

„Всеки министър идва със своя екип. Всички те имат пълен кредит на доверие. Надяваме се на конструктивен начин на работа с опозицията. По отношение на вътрешната комуникация с партньорите, тя ще е постоянна. Когато говорим непрекъснато, можем да решим проблемите“, обясни той.

Петков допълни, че броят на министерствата се увеличава, но нови държавни служители към тях няма да бъдат назначавани, защото работата ще бъде делегирана на наличните експерти във ведомствата. По думите му този подход ще подобри ефективността, дори да не се увеличи нетният брой служители. 

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху