fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:10

“Продължаваме промяната” искат Асен Василев да е кандидат-премиер (ВИДЕО)

ИТН дадоха знак, че са готови за подкрепят предложените от "Продължаваме промяната" законодателни стъпки

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От “Продължаваме промяната” държат на номинацията на Асен Василев за нов премиер. Това обяви депутатът от най-голямата парламентарната група Радослав Рибарски.

“Към момента парламентарната група и Националният съвет са се обединили около името на Асен Василев. Мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата парламентарна група да предложи премиер”.

“Демократична България” ще вземе решение дали да подкрепи кабинет на БСП, едва след като стане ясно името на кандидата за премиера. Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов:

Според Иванов най-голямата пречка са разногласията между “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ”. Ако бъдат преодолени, има шанс да се формира кабинет.

“Продължаваме промяната” продължава да държи на своите предложения за нови функции на Антикорупционната комисия и тя да бъде оглавена от Бойко Рашков.

“Поставени разговорите въз основа на програмата, която изготвихме, ако бъдат приети, мисля, че няма място за сръдни. Ние считаме, че г-н Рашков е идеален за справяне с тази материя антикорупция”.

Според Рибарски ще бъде постигнато съгласие по тези въпроси с партия “Има такъв народ”, които имат резерви към Бойко Рашков и са против Кирил Петков и Асен Василев в проектокабинет.

Oт ИТН дадоха знак, че са готови за подкрепят предложените от “Продължаваме промяната” законодателни стъпки за нови функции на Антикорупционната комисия. Това потвърди днес депутатът Станислав Балабанов, но отказа да отговори дали ще подкрепят назначаването на Бойко Рашков начело на тази комисия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img