fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:56

Продължава акция “Зима”, ред е на пешеходците

От следващата седмица проверяват гумите

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

От днес до 14 ноември ще се проведе втората част на акция “Зима”. Проверяващите този път ще се концентрират върху сигурността на пешеходците.

Заради удължената тъмна част от денонощието от Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” препоръчват на пешеходците да избират по-ярки връхни дрехи, а велосипедистите да със светлоотразителни жилетки и по възможност с каски.

“При пресичане е добре пешеходците да имат зрителен контакт с водачите на автомобилите, за да са сигурни, че са забелязани”, каза пред БНР Росен Рапчев и добави:

“При променливи условия и намалена видимост на стъклото на водача се образуват различни капки и конденз, което със сигурност им пречи да видят пешеходците близо до пътното платно. От друга страна и за велосипедистите – те следва да се движат по изградената за тази цел инфраструктура, но когато това е невъзможно и няма изградена такава инфраструктура, следва да се движат възможно най-вдясно на пътното платно и да не предприемат рязка промяна на посоката“.

От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да са с подходящи за зимния сезон гуми, грайферът им да не е под 4 милиметра.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here