3.12.2022 | събота | 08:38

Продължава акция „Зима“, ред е на пешеходците

Публикувано:

Сподели поста:

От днес до 14 ноември ще се проведе втората част на акция „Зима“. Проверяващите този път ще се концентрират върху сигурността на пешеходците.

Заради удължената тъмна част от денонощието от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ препоръчват на пешеходците да избират по-ярки връхни дрехи, а велосипедистите да със светлоотразителни жилетки и по възможност с каски.

„При пресичане е добре пешеходците да имат зрителен контакт с водачите на автомобилите, за да са сигурни, че са забелязани“, каза пред БНР Росен Рапчев и добави:

„При променливи условия и намалена видимост на стъклото на водача се образуват различни капки и конденз, което със сигурност им пречи да видят пешеходците близо до пътното платно. От друга страна и за велосипедистите – те следва да се движат по изградената за тази цел инфраструктура, но когато това е невъзможно и няма изградена такава инфраструктура, следва да се движат възможно най-вдясно на пътното платно и да не предприемат рязка промяна на посоката“.

От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да са с подходящи за зимния сезон гуми, грайферът им да не е под 4 милиметра.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
5.1 ° C
5.4 °
4.8 °
88 %
2.1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
11 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 06:30 ч. на 03.12.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа...

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...