fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:10:51
петък | 20.05.2022 | 06:10:51
5.7 C
София

Природният газ в Европа поевтиня с около 2%, на “Газов хъб Балкан” цената върви нагоре

Майските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се търгуват при 102 евро за мегаватчас или около 1120 долара за 1000 куб. метра

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Цената на природния газ в Европа се понижи с 1,82 процента към 13:10 часа българско време днес, показват данните от борсата ICE. Към момента майските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се търгуват при 102 евро за мегаватчас или около 1120 долара за 1000 куб. метра.

Вчера борсата затвори на цена от 103,88 евро за мегаватчас, докато тази сутрин в 9:00 часа българско време търговията започна от малко над 102,12 евро за мегаватчас, допълва БТА.

Природният газ на “Газов хъб Балкан” у нас в сегмента “ден напред” с ден за доставка за днес, 11 април, е с 6,58 процента по-скъп от този с доставка за вчера. Доставката за вчера беше при 205,14 лева за мегаватчас, а за днес е 218,64 лева за мегаватчас. Все пак в началото на днешната търговия природният газ с утрешна доставка се продава с 0,45 процента по-ниска цена.

В сегмента “в рамките на деня” днешната търговия започна с 9,26 процента (225,92 лева за мегаватчас) по-висока цена в сравнение с вчерашната (206,78 лева за мегаватчас).

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук