fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:15

Рекорден скок: Природният газ поскъпна на Лондонската борса

Цената на августовските фючърси на хъба TTF в Нидерландия достигна 1929 долара за 1000 куб. м или 182,5 евро за мегаватчас

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Природният газ поскъпна до над 1900 долара за 1000 кубични метра в днешната борсова търговия в Европа, преминавайки над този праг за първи път от 14 юли, на фона на ситуацията около “Северен поток”. Това сочат данни на лондонската борса ICE.

Цената на августовските фючърси на хъба TTF в Нидерландия достигна 1929 долара за 1000 куб. м или 182,5 евро за мегаватчас. От началото на деня цената се е покачила с 3 на сто. Вчера газът поскъпна сумарно с 12%.

Тенденцията се наблюдава на фона на изявление на “Газпром”, че спира за ремонт още един газотурбинен двигател в компресорната станция “Портовая”, пише БТА. В резултат на това от утре изпомпването на газ през “Северен поток” ще намалее почти наполовина, до 33 милиона куб. м на ден спрямо сегашните 67 милиона куб. метра.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img