fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:19:45
петък | 27.05.2022 | 18:19:45
28.8 C
София

Коалиционният съвет постигна съгласие за промяна в състава на парламентарните комисии

След края на коалиционната среща нямаше официални изявления пред медиите.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

4 часа продължи коалиционният съвет, който приключи след полунощ. Днес ще бъде изнесена официална информация от Министерски съвет за консенсус по темата за Пътната агенция и парите за пътищата. Това потвърди за БТА Владислав Панев, представител на „Демократична България“ в срещата. Заседанието започна вчера в 19:30 часа. 

След края на коалиционната среща нямаше официални изявления пред медиите.

Преди началото на срещата, на влизане в Министерския съвет Виктория Василева, заместник-председател на ПГ „Има такъв народ“, посочи в отговор на въпрос, че очаква днес да финализират договорките за промяна в състава на парламентарните комисии. 

Както по-рано днес БТА съобщи, според справка на интернет страницата на Народното събрание, ИТН вече са внесли проекти на решение за промени в състава на две парламентарни комисии – по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Предложението е ИТН да имат право на още едно място в тях за сметка на “Демократична България”. Така ИТН ще има в двете комисии по трима членове, а ДБ ще остане само с по един. В момента и двете формации имат по двама представители в съответните комисии.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук