fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:11

Приключиха преговорите между БСП И ИТН

Трябва да направим всичко възможно, за да се стигне до кабинет, каза Ива Митева от ИТН

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Има такъв народ” е втората политическа сила, която БСП покани на масата за разговори за съставянето на ново правителство с третия мандат.

В началото на срещата лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че партията има сериозни намерения да опита да направи правителство и нямат намерение да губят време в празни преговори.

“Затова ви моля да кажете своята позиция – искате ли сериозно да съставим правителство? Второ искаме правителството да работи по програма на трите партии, която приехме при първия проучвателен мандат – след като не сте участвали, е напълно нормално да дадете мнение. Затова, ако имате воля да седнем да разговаряме за правителство, притиснати от кризи и загрижени за хората, да седнем с тази цел“, каза Нинова.

Тя предупреди, че в първия кръг от преговори ще се говори само за програма и политики и няма да се обсъжда персоналния състав на кабинета. Нинова призова ИТН да направят своите предложения към програмата.

 “Още след като стана ясно, че отново се завърта парламентарната рулетка, ние обявихме, че ще сме диалогични и че според нас трябва да се формира кабинет с партиите от четворната коалиция. Програмата до голяма степен припокрива коалиционното споразумение, въпреки че има някои дискусионни моменти. Идваме с готови предложения, защото не участвахме при изготвянето ѝ”, каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

“Избори в момента не са необходими, те ще задълбочат кризата. Трябва да направим всичко възможно, загърбвайки егото си, за да се стигне до кабинет”, каза и Ива Митева от ИТН.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here