fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:35

Приходите на Катар от износ на петрол и газ са скочили с над 100% през април

По данни на Блумбърг през април страната е изнесла над 7,5 млн. тона втечнен природен газ, заемайки първо място в света по обем на доставките

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Приходите на Катар от износ на природен газ през април са нараснали със 108 процента спрямо същия период на миналата година, достигайки 27,8 млрд. катарски риала (7,63 млрд. долара). Това се посочва в отчета на Управлението за планиране и статистика на Катар, който бе публикуван вчера, предаде ТАСС. 

Приходите на страната от износ на суров петрол през същия месец са достигнали 6,8 млрд. рила (1,87 млрд. долара), което е скок със 111,9 процента на годишна основа. При петролните продукти показателят се е повишил със 104,1 процента до 3,7 млрд. риала (1,01 млрд. долара). 

Благодарение на нарастването на приходите от износ на енергоносители положителното салдо в търговския баланс на Катар за отчетния период се е увеличило със 167,3 процента спрямо април 2021 г. до 34,2 млрд. риала (9,39 млрд. долара). 

Общият обем на катарския износ през отчетния месец е достигнал 43,5 млрд. риала (11,95 млрд. долара) или със 107,4 процента над миналогодишния показател. Петимата най-големи търговски партньори на емирството по обем на износа са Китай, Индия, Япония, Южна Корея и Великобритания. 

По данни на Блумбърг през април Катар е изнесъл над 7,5 млн. тона втечнен природен газ, заемайки първо място в света по обем на доставките, допълва БТА. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here