fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:11

Президентът свиква Консултативния съвет по национална сигурност за РСМ

Това ще се случи в първата половина на януари

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът ще свика Консултативния съвет по национална сигурност по темата за Република Северна Македония. Това обяви държавният глава, след като му беше връчено удостоверение от ЦИК за президент. Това ще се случи в първата половина на януари.

„Важно е да има позиция на този най-висш политически орган. Трябва да ускорим процеса по евроинтеграция на РСМ, но при зачитане на националния интерес. Важно е да разберем, че правата на македонските българи, създаването на условия за тяхното пълноценно включване в обществения, в политическия, в културния живот на страната е въпрос от изключителна важност и за България. Аз не веднъж съм призовавал и за прекратяване на езика на омразата”, подчерта Румен Радев след церемонията в ЦИК по връчването на удостоверенията за избор на президент и вицепрезидент.

„Новата власт трябва да наказва корупцията и беззаконието“, коментира още държавният глава. Според него има нужда от конституционни и от законови промени.

Относно наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата Радев добави, че цените на електроенергията са огромен проблем не само за България, а и за целия ЕС. Според него трябва да се направи задълбочен анализ на нашата енергийна система и да се даде отговор на въпроса има ли спекула на европейските енергийни борси.

„Потребителите не трябва да поемат цената на проблемите в енергийната система, трупани от години“, смята Радев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img