fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:44

Президентът Румен Радев връчва третия, последен мандат на БСП

Преди да връчи мандата Румен Радев проведе консултации с всички политически сили, за да се запознае с намеренията и решенията, които предлагат в сложната ситуация, в която се намира държавата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев връчва третият мандат за съставяне на правителство на БСП за България. По конституция той избира на коя политическа сила да го даде.

Изборът на държавния глава се падна на “БСП, след като от “Продължаваме промяната” не успяха да съберат подкрепа като първа политическа сила, а ГЕРБ-СДС веднага върнаха мандата – с идеята, че извънредни избори са решението за политическата криза в страната. Това е последният вариант за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Преди да връчи мандата Румен Радев проведе консултации с всички политически сили, за да се запознае с намеренията и решенията, които предлагат в сложната ситуация, в която се намира държавата.

Корнелия Нинова заяви, че кабинетът трябва да е политически, а не експертен, а министър-председател трябва да бъде от най-голямата политическа партия – “Продължаваме промяната”.

Разговори за съставяне на кабинет ще бъдат водени с четирите партии, които доскоро бяха обединени в коалиция – ПП, “Демократична България” и “Има такъв народ”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img