Президентът Румен Радев ще посети Националния център по мехатроника

Посещението на държавния глава можете да гледате на живо по newsONE tv, както и на нашата фейсбук страница.

0
83
Снимка: Прессекретариат на Румен Радев


Президентът Румен Радев ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус “Студентски град”, където ще разгледа лабораторния комплекс и ще проведе среща с ректорите на Техническия университет в София. Очаква се държавният глава да коментира актуалната политическа обстановка в страната. 

С изслушване на министрите на отбраната и на вътрешните работи ще започне днешното пленарно заседание. Драгомир Заков и Бойко Рашко ще предоставят информация на депутатите за самолета, нарушил българското въздушно пространство. Изслушването е по предложение на Христо Гаджев и Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС. На 8 юни малък самолет навлезе в въздушното ни пространство. По първоначални данни летателната машина е излетяла от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния и вдигна на крак българските Военновъздушни сили. По-късно самолетът беше локализиран, кацнал на изоставено летище между Търговище и Шумен. 

Депутатите ще разгледат доклади за дейността на Омбудсмана на Република България през 2020 г. и 2021 г. 

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство в оставка Гроздан Караджов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Божидар Божанов, Александър Николов, Драгомир Заков, Николай Събев, Бойко Рашков и Атанас Атанасов ще вземат участие в парламентарния контрол. 

Посещението на държавния глава можете да гледате на живо по newsONE tv, както и на нашата фейсбук страница.

https://www.facebook.com/newsone.bg/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here