fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:39:18
неделя | 29.05.2022 | 01:39:18
16.8 C
София

Президентът Румен Радев посрещна албанския си колега Илир Мета, който е на двудневно посещение в България

По-късно те ще разговарят на „четири очи“ в сградата на президентската институция, след което ще се състоят и пленарни разговори между българската и албанска делегации

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започна церемонията по посрещането на президента на Албания Илир Мета, който пристигна за двудневно посещение в България. Пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ той бе посрещнат от държавния глава Румен Радев.

Под съпровода на представителния Гвардейски духов оркестър двамата положиха венец пред паметника на Незнайния воин. 

По-късно те ще разговарят на „четири очи“ в сградата на президентската институция, след което ще се състоят и пленарни разговори между българската и албанска делегации. Очаква се да бъдат обсъдени теми от дневния ред на двустранните отношения, регионалното партньорство в Югоизточна Европа, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

От 10:30 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 Румен Радев и Илир Мета се очаква да дадат съвместна пресконференция за медиите, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук