fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 15:08

Президентът Румен Радев откри съвместна изложба в Подгорица

На срещата с президента Мило Джуканович Радев заяви че България подкрепя европейския път на Черна гора, която е най-напредналата страна в процеса на разширяване

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

България и Черна гора са приятели и партньори, а двата народа са свързани от вековни културни и духовни връзки. Това заяви президентът Румен Радев, който е на двудневно посещение в страната.

На срещата с президента Мило Джуканович Радев заяви че България подкрепя европейския път на Черна гора, която е най-напредналата страна в процеса на разширяване. 

Двустранните отношения между България и Черна гора винаги са били с поглед към общото ни европейско бъдеще и това е така от самото им установяване след Освобождението на България, коментира държавният ни глава. В понеделник той откри в сградата на черногорския парламент в Подгорица изложбата “Черна гора и България 1878-1918 г.”. Експозицията е съвместен проект на държавните архиви на двете страни и представя исторически документи за двустранните им отношения.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img