3.12.2022 | събота | 05:14

Президентът Румен Радев обяви старта на „Българската Коледа“

Публикувано:

Сподели поста:

Президентът Румен Радев откри старта на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Това стана в присъствието на лекари, деца и родители по време на посещението на държавния глава в Клиниката по очни болести към „Александровска“ болница в столицата.

„Благодаря ви за всеотдайността и грижите към малките пациенти, за високия професионализъм и волята, която проявявате всеки ден във вашата трудна и изключително благородна професия“, обърна се Радев към присъстващите лекари.

Новата кампания на „Българската Коледа“ ще продължи през цялата следваща година и ще бъде под надслов „Дари надежда на дете в беда“.

Радев посочи, че инициативата ще бъде фокусирана към подпомагането на малчугани, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение. За целта средствата ще бъдат пренасочени за подобряване на диагностично-лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.

Благодарение на съпричастни българи, последното издание на „Българската Коледа“ подпомогна деца с тежки хронични заболявания с бюджет от 1 милион и 850 000 лева. Бяха подпомогнати 500 деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация. В процес на доставка е важна медицинска апаратура за 27 лечебни заведения от цялата страна.

„Особено сме доволни, че успяхме да осигурим съвременен високотехнологичен апарат – RED Digital Cаmera, специално за детското отделение на Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Александровска“, каза Радев. 

Президентът и неговата съпруга разговаряха с ръководството на УМБАЛ „Александровска“.

В срещата участваха директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Александър Оскар – началник на Клиниката по очни болести, доц. д-р Галина Димитрова – ръководител на Детско очно отделение и проф. д-р Ива Петкова.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...