4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:55:51
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:55:51

Президентът Румен Радев: Борисов се крие под тогата на ректора на СУ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректора. Това заяви президентът Румен Радев, относно решението на ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков да се включи в битката за президент.

Лаконичният коментар на държавния глава беше направен по време на посещението му  в Специализираната болница за рехабилитация на деца “Света София”.

Преди няколко дни президентът призова Бойко Борисов да се кандидатира за президент ” и да внесе своите демократични ценности в президентската институция.” Отговор от ГЕРБ не последва.

Вчера излезе информация, че ректорът на най-стария университет в България ще се кандидатира за президент, която по-късно през деня беше потвърдена и от самия проф. Герджиков, без да уточнява подробности. При откриването на академичната година в Алма матер ректорът заяви, че ще проведе разговори с десните и дясно-центристките партии и че е разбрал, че ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата му.

Официален коментар от ГЕРБ по темата няма.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук