fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:11

Президентът: Правителството на Петков не показа единение на политици от различни хоризонти и затова се провали да отстоява националния интерес

Наесен българите трябва да гласуваме мъдро, за да изберем устойчиво и отговорно мнозинство, заяви още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Правителството на Кирил Петков не е продължило модели на предишните служебни правителства, при които да се търси единение на политици от различни хоризонти и поради тази причина кабинетът е претърпял провал. Това заяви президентът Румен Радев при представянето на назначеното от него служебно правителство. 

“Двете служебни правителства от миналата година доказаха, че е възможно единение на политици от различни хоризонти в името на България. Този модел не беше продължен от последвалото редовно правителство и това е една от причините за провали във външната и вътрешната политика по отношение на отстояването на националния интерес, суверенитета и благосъстоянието на България”, заяви президентът. 

“Наесен българите трябва да гласуваме мъдро, за да изберем устойчиво и отговорно мнозинство. На него ще се падне да решава стратегическите въпроси. Вярвам, че националното единение е изборът, който политици и граждани трябва да осмислим и направим и който трябва да следваме неотклонно в тези трудни за Европа и България времена”, заяви още той. 

“Управлението на страната в кризисна ситуация при големи обществени очаквания и нужди изисква компетентност, опит, отговорност, самообладание и диалогичност. Затова и изборът ми за служебен министър-председател се спря на г-н Гълъб Донев. Г-н Донев бе неизменно в моите служебни правителства министър на труда и социалната политика и вицепремиер и в цялостната си дейност до момента е демонстрирал качества и компетентност за отговорни държавни позиции”, заяви още държавният глава. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img