fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:25:45
събота | 28.05.2022 | 14:25:45
25.8 C
София

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи видеопослание на наградите “Грами”

Той каза, че значителна част от руските войски са съсредоточени около Мариупол, където защитниците на града продължават да се сражават

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски се изяви по време на церемонията по раздаването на музикалните награди “Грами”, предаде Асошиейтед прес.

“Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в болници, дори на тези, които не могат да ги чуят”, заяви Зеленски в предварително записано послание, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас.

“Запълнете мълчанието с вашата музика. Запълнете го сега, за да разкажете нашата история. Кажете истината за войната във вашите социални мрежи, по телевизията, подкрепете ни както можете, но не стойте безмълвни. И след това ще настане мир в нашите градове”, каза украинският лидер, допълва БТА.

„Каква е целта на руските войски? Те искат да завладеят Донбас и Южна Украйна“, допълни Зеленски. „А каква е нашата цел? Да се защитаваме, да защитаваме свободата си, земята и народа си“.

Зеленски каза, че значителна част от руските войски са съсредоточени около Мариупол, където защитниците на града продължават да се сражават.

„Благодарение на нашата съпротива, благодарение на смелостта и издръжливостта на другите наши градове, Украйна спечели безценно време, време, което ни позволява да осуетим тактиката на врага и да отслабим възможностите му“, подчерта Зеленски.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук