fbpx
More

  Президентът на Сърбия Александър Вучич не смята да въвежда извънредно положени в Сърбия

  Той заяви, че , ще има увеличение на цената на тока в Сърбия, но не с 20 или 40%, "както настояват някои"

  Коментирайки решението на унгарското правителство да въведе извънредно положение заради украинската и икономическата криза, президентът на Сърбия, който е в Давос, заяви, че не смята, че в Сърбия трябва да се приложи същата мярка, съобщава белградският вестник “Политика”.

  Видяхте, че Унгария въведе извънредно положение – заради сигурността, снабдяването, енергийните източници. Аз не мисля, че ние трябва да въвеждаме извънредно положение, подчерта Вучич от Давос, където присъства на годишната среща на Световния икономически форум. Вучич отбеляза, че Сърбия има “чиста позиция” що се отнася за международното право и моралните принципи.

  Сръбският президент заяви, че очаква да се чуе с руския президент Владимир Путин, но не е сигурен в това и трябва да се изчака още няколко дни и да се види какво ще се случи. Мисля, че ще говоря, но да изчакаме още някой ден. Може би човекът не иска да разговаря с мен, заяви Вучич за ТВ Пинк, отговаряйки на въпрос ще разговаря ли по телефона с руския президент.

  Сръбският президент каза също, че ще има увеличение на цената на тока в Сърбия, но не с 20 или 40 процента, “както настояват някои”. Вучич отбеляза, че в близките дни предстоят разговори за газа – министърът на финансите Синиша Мали заминава за Унгария, а самият Вучич очаква разговори с руснаците.

  По думите на президента Синиша Мали отива в Будапеща, за да види дали унгарците могат да отстъпят на Сърбия хранилища за газ, допълва БТА.