fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:28

Президентът: Консултациите са в търсене на обединение около отговорни цели и приоритети (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Провеждам консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда – третият мандат за съставяна на правителство в рамките на настоящия парламент”, това каза в началото на срещата с “Продължаваме промяната” президентът Румен Радев.

“Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в парламента и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси, усилена работа, така че да се решават техните проблеми, които в условията на глобална криза растат с всеки един ден.”, допълни Радев.

При държавния глава са премиерът и вицепремиерът в оставка – Кирил Петков и Асен Василев, шефът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, бившият председател на НС Никола Минчев.

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img