fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:28

Превозвачите: Топката е в ръцете на Кирил Петков

Има ясна воля за диалог, каза Николай Рашков - член на експертната група по командироване на шофьорите към ЕК

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След четиричасовата среща на премиера с превозвачите, има ясна воля за диалог. Това каза Николай Рашков – член на експертната група по командироване на шофьорите към ЕК.

“Трябва ясно да заявя, че протест утре ще има, поради простата причина, че конкретни решения нямаше. Доверието на бранша и диалогът с ресорното министерство е тотално скъсан, така че топката в момента е при г-н Кирил Петков, който лично пое ангажимент това да бъде изчистено. Имаме набелязани конкретни точки с ясни срокове”, коментира за БНТ Рашков.

Регионалният министър Гроздан Караджов е изявил желание за експертна среща с превозвачите, за да се дискутира ефектът от въвеждането на тол системата.

“Ще дискутираме директна експертиза от нашия бранш как тол системата влияе директно на стоките от първа необходимост. Наясно сме, че държавният бюджет е един. Имаме градивни предложения, които няма да са в негов ущърб, но и няма да позволят масов фалит на транспортни предприятия”, уточни Рашков.

Намаляването на акциза на горивата преминава единствено през оторизация на ЕК и Европейския съвет и премиерът лично е поел ангажимент да се даде начало на тази процедура, обясни още Рашков.

“Оттам нататък ангажиментът е това а се случи в най-бързи срокове. Предложението, което дискутирахме на масата е за намаляване на цената на биодобавката. Апелираме за повторен разговор между г-н Петков и ресорните министри и ново предложение в рамките на седмицата. Биодобавката не влияе на бюджета и настояваме тя да бъде премахната, за да успокоим нивото на инфлацията”, добави той.

Протест ще има, отново потвърди Николай Рашков, защото няма постигнати решения.

“Аз и колегите ми ще прекараме няколко безсънни нощи, защото сме длъжни пред обществото да вземем правилните мерки за успокояване на инфлацията. Протест ще има в рамките на всички законови изисквания, той няма да затрудни гражданите на София и всички големи градове. Г-н Петков и министрите на днешната среща бяха поканени и приеха да присъстват на нашия протест”, завърши Николай Рашков.

 

 

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img